Saturnus

A live music venue in Scheveningen.

About Saturnus

In het hart van Scheveningen, op Keizerstraat 58, organiseert Saturnus elke zaterdagavond een avond met live muziek in het gebouw van de YMCA Scheveningen. In de twintig jaar dat Saturnus bestaat is het uitgegroeid tot een volwaardig poppodium, met een uitgebreide en professionele backline en behoren we tot de besten van Den Haag.
Elke zaterdagavond staat iets anders op ons programma. Bands en artiesten geven hier de beste optredens en het aanbod is gevarieerd: van jazz tot metal, jamsessies of een festival, niets is ons te gek. Kijk onder events wat in de agenda staat, en kom langs. Onze vrijwilligers staan klaar om je een geweldige avond te verzorgen, en, niet geheel onbelangrijk: een biertje kost bij ons maar €2,-!

Geschiedenis.


De moedervereniging van Saturnus, YMCA Scheveningen, bestaat al sinds 1878. In 1968 introduceerde zij dansavonden. Deze dansavonden vielen uiteindelijk samen met het populaire fenomeen jongerensociëteit. Al snel was de sociëteit in de Keizerstraat, bekend als ‘Soos am See’, een begrip in de omgeving. Tot het begin van de jaren 90, toen de populariteit voorbij was.
YMCA Scheveningen had op dat moment wel een aantal andere activiteiten voor jongeren. Ongeveer 20 jaar geleden is Saturnus als één van die activiteiten begonnen met het programmeren van muziek op de zaterdag, met behulp van een paar versterkertjes en wat microfoons. Het resultaat is een uit de hand gelopen activiteit welke uitgegroeid is tot een volwaardig poppodium zoals het vandaag de dag bekend is.
Naast Saturnus zijn er nog andere muzikale activiteiten te vinden in het pand, waaronder bandcoaching en een verscheidenheid aan muzieklessen voor jong en oud. Wil je zelf een feestje geven of heb je wat tofs te vieren? De zaal is ook te huur met verschillende arrangementen. Kijk hiervoor op de website van YMCA Scheveningen.

Latest post

Barbeardians & Peterlees Rocked the stage

Afgelopen zaterdag een heerlijke seizoens afsluiting gehad met 2 super bands!
We hebben genoten van het afgelopen seizoen en we garanderen dat komend seizoen veel spannende en nieuwe dingen staan te wachten.
Het seizoen begint 3 september weer met een knallende avond vol met geweldige live muziek!
Houd de website in de gaten voor de nieuwe programmering en leuke acties!

We hope to see you next season!

Archief

Audio

PA:
Crown 2002XTi Amplifier with EAW 2 way speaker
2 Active subwoofers (15")
Midas M32r 16 channel digital mixingtable for live music (including dl16) CREWED BY SATURNUS CREW ONLY!!
Pioneer DJ4-1000 laptop/CD players
Backline:
DRUM: Adams 7000 Series(4 toms and 3 crash/ride stands)
BASS: Hughes & Ketter 15"
GUITAR: 2 Randall Tops with 2 4x12" SpeakerCabinet
MICS/DI/OTHER
Plenty of microphones
Plenty of DI's
6 Monitors
No special mics(orchestra instruments)

Social Media

Total Visits

000038699